Net niet het slimste dorp van Friesland; dat moet beter kunnen.

En dat kunnen we gaan bewijzen in een zogenaamde dorpenslag tijdens de admiraliteitsdagen in Dokkum. In het kader van de gemeentelijke herindeling van 2018 lijkt het de organisatie van de admiraliteitsdagen erg leuk als zoveel mogelijk verschillende dorpen aan de wedstrijd meedoen.


De Dorpenslag is een wedstrijdelement waar twee teams in één boot tegen elkaar strijden. De wedstrijd vindt plaats met twee teams van zes personen in één grote roeiboot. De teams zitten elk aan een uiteinde tegenover elkaar in de boot. Midden boven de boot hangt een touw dat dient als markering. Op het startsein gaan beide teams volle kracht tegen elkaar in roeien en proberen ze de tegenstander voorbij het markeerpunt te krijgen. Het lijkt dus een beetje op touwtrekken, maar dan in een boot. Op Youtube staan prachtige voorbeeldfilmpjes: 

https://www.youtube.com/watch?v=bR-2tSCE7mU

https://www.youtube.com/watch?v=DXpDzaS47PA

Het is de kunst om de kracht van de roeiers te combineren met een zo goed mogelijke techniek (denk aan het zo synchroon mogelijk roeien).

In verband met de sluiting van de voorinschrijving hebben wij alvast een dames- en een herenteam opgegeven en nu moeten de teams nog worden samengesteld. Lijkt het je leuk om mee te doen, laat het dan weten. Je kunt je individueel opgeven maar natuurlijk ook als team. Misschien met een team van je sportvereniging, je vrienden- of vriendinneclub, je collega’s óf….. het team waarmee je aan de drakenbootrace hebt meegedaan.

Het evenement vindt plaats op donderdag 7 september a.s. en een team moet bestaan bestaat uit tenminste 6 personen + eventueel 1 reserve. Natuurlijk moet het team ook een naam hebben.

Lijkt het je leuk om mee te doen, meld je dan bij het dorpsbelang via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Share
Copyright 2013 www.burdaard.nl - Ontwerp en realisatie door VISUAFIX