Nijs út Fryslân

Op zoek naar een huurwoning in Burdaard e.o.?

Op dit moment woont u in een eigen woning of een huurwoning in Burdaard. Daarbij kunnen u of uw gezinsleden ook woningzoekende zijn. Als u bijvoorbeeld op zoek bent naar een grotere of juist een kleinere woning, of op leeftijd bent en een gelijkvloerse woning nodig hebt. Misschien wil uw zoon of dochter binnenkort zelfstandig gaan wonen, of heeft u te maken met een scheiding.

Allemaal situaties waarin u of uw gezinsleden op zoek kunnen zijn naar een huurwoning.

Opbouwen inschrijftijd
Er is niet voor iedereen direct een andere woning beschikbaar, vaak geldt een wachttijd. Om in aanmerking te komen voor een huurwoning, moet u inschrijftijd opbouwen. Inschrijftijd is de tijd die u staat ingeschreven als woningzoekende. Bij het toewijzen van een beschikbare woning wordt naar deze inschrijftijd gekeken. Degene die het langste staat ingeschreven als woningzoekende, komt bovenaan de lijst van toewijzing te staan. Er is sprake van een inkomenstoets.

Iedereen vanaf 18 jaar kan zich kosteloos inschrijven als woningzoekende.

Het is belangrijk om deze inschrijftijd op te bouwen.


In Burdaard zijn 2 woningcorporaties actief: Thús Wonen en WonenNoordwest Friesland. Inschrijven als woningzoekende kan via de website www.frieslandhuurt.nl Op deze website worden alle beschikbare woningen van woningcorporaties Accolade, Elkien en Wonen Noordwest Friesland aangeboden. Op www.thuswonen.nl kunt u zich inschrijven als woningzoekende bij Thús Wonen.

Inschrijven als woningzoekende betekent niet dat u direct uit uw huidige woning wilt vertrekken. Het betekent dat u zich voorbereidt op de toekomst. Om zo op termijn eventueel wel een (andere) huurwoning te kunnen betrekken.
Share
Copyright www.burdaard.nl